Houtrenovatie, meubilair, fineer
Houtrenovatie of het opkuisen en reinigen van hout is een vak apart. 

De meeste mensen kennen enkel het zandstralen van meubilair. Wij gebruiken echter de zeer fijne techniek van het glasparelstralen. Hierbij zal het hout véél minder ruw zijn dan bij het zandstralen. Dit is de ideale manier om oude vernis en boenwaslagen te verwijderen, zonder dat de details van het hout verdwijnen of beschadigd raken.

 Na het glasparelstralen kan u de meubelen naar eigen keuze afwerken. Dit kan gaan van een eenvoudige kleurloze vernis of een speciale gepigmenteerde vernis (beide bij ons te verkrijgen) die u eenvoudig zelf kan aanbrengen. Indien gewenst kan u de afwerking ook aan ons overlaten.

Wilt u graag meer weten? Kom dan gerust eens langs tijdens onze openingsuren. 

Het is tevens mogelijk om fineer te glasparelen. Hierin kan u kiezen tussen 3 types van grofheid. Van zeer fijn tot ruw. Let er wel op dat de fineer 2mm dik moet zijn. Het is echter ook mogelijk fineer van 1mm te stralen mits we dit eerst even kunnen testen.

Voor een vrijblijvende offerte kan u steeds enkele foto's en de afmetingen doormailen naar: hout@tewinkelgroup.be
  

Door het fijne parelstralen blijven zelfs de kleinste details behouden
Bij houtrenovatie gaat het erom uw kostbare meubelen of andere voorwerpen een behandeling te geven zodat er geen oude lak- of boenwas-sporen achterblijven. 

Wij gebruiken hier de glasparel techniek, zodat uw voorwerpen hun oorsponkelijke houtstruktuur blijven behouden.

Detailopname van fijn geparelstraald fineerhout

Detailopname van grof of ruwer geparelstraald fineerhout
 
Facebook  
YouTube